Ze zijn binnen! Mijn Kurkuma-Longa capsules.
Kurkuma is een specerij met een erg hoge geneeskrachtige werking.
Ik heb ze gekocht voor mijn Reuma. Ik merk dat ik steeds meer last begin te krijgen en voel letterlijk de ontstekingen zitten. Daardoor slaap ik slecht met als gevolg dat ik s'ochtens op sta met nog meer pijn.
Kurkuma helpt tegen een ziektes zoals:
Natuurlijk heb ik van mijn reumatoloog medicatie gekregen. Het middel Methotrexaat wel te verstaan. Dit synthetische medicijn wordt (in veel hogere doseringen) ook gebruikt bij bepaalde acute vormen van Kanker.
Omdat ik 1,5 jaar geleden zo veel last had, heb ik toen met mezelf de afspraak gemaakt: "Ik ga het voorgeschreven medicijn gebruiken en na een tijd, wanneer het beter gaat, naar een gezondere oplossing zoeken."
En van die zoektocht is dit het resultaat.
Ze gaan niet de Methotrexaat vervangen maar hopelijk kunnen ze wel voorkomen dat ik een hogere dosering nodig heb.
De ene pot bevat capsules met Curcumine-Longa en de andere capsules met Kurkuma-Longa. Bijna hetzelfde maar niet helemaal.
Curcumine is een onderdeel van Kurkuma. Je kunt het vergelijken met zuivere cacao en chocolade. In chocolade zit een bestanddeel, genaamd cacao. Zuivere cacao werkt bloeddrukverlagend. Op zich dus een natuurlijk middel, maar dan alleen in zijn zuivere vorm. het is niet zo dat je door het eten van vele repen chocolade je bloeddruik verlaagt.
De kurkuma-longa is de allrounder, waarbij alle waardevole stoffen, mineralen en vitamines behouden zijn gebleven.
Curcumine-Longa is een destilaat waarbij alleen de ijzersterke ontstekingsremmer is gebruikt. Daarom ook de combi tussen Curcumine-Longa en Kurkuma-Longa.
Bovenstaande informatie komt van de site:
En mocht je ook Kurkuma willen bestellen, kun je terecht bij:
Onderstaand recept is voor het maken van een bijzonder heerlijk eerlijk notenbrood.
En echt super makkelijk om te maken.
Ook kun je het brood in plakjes snijden en invriezen zodat je iedere ochtend een heerlijk vers plakje notenbrood kunt eten met een topping naar keuze.
...
Ingrediënten:
Benodigdheden:
Het brood kan nu gesneden worden. De plakjes zijn goed in te vriezen zodat je een voorraadje op kunt bouwen.
Dit brood is lekker bij een grote kom maaltijd soep maar ook als ontbijt besmeerd met tomatentapenade, Baba Ganoush, hummus, kikkererwtenpasta, of kaas met pesto.
Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Paty Dekoninck, eigenaresse van Mangia Bene te Mol/België. Haar winkel bestaat 1 jaar, en dat was reden tot een feestweekend. De deuren waren het hele weekend geopend EN Paula van de Gebaksjuwelier uit Culemborg was er voor een bakdemonstratie.
Na eerst vertraging op te hebben gelopen door verschillende wegomleidingen en per ongeluk bij de buren binnengelopen te zijn, kwamen we aan op het juiste adres. Bij binnenkomst bevindt zich rechts de winkel. En links bevindt zich een keuken met enkele zitplaatsen voor een kopje thee of koffie en wat lekkers voor erbij.
Ik ben eerst in de winkel gaan kijken. Er is een groot aanbod aan allergievrije voedingsmiddelen. En wat me opviel was dat er ook een groot aanbod aan diepvriesproducten is. Aangezien ik in een klein dorp woon, is het lastig om glutenvrije diepvriesproducten te vinden.
Er is een keur aan ontbijtgranen, crackers en brood te vinden. Veel producten zijn van voor mij onbekende merken.
Ook is er een heel rek met glutenvrije kookpasta's van veel verschillende merken. Veel keuze in soorten pasta's. Wat erg fijn is!
Wel heb ik gluten- en lactose vrije kroketten van VA Foods gekocht. En, op advies van Paty, een kilo ruwe rietsuiker. Deze suiker heb ik nog niet eerder geprobeerd. Er staat op dat hij ongeraffineerd is, dus ik ben benieuwd of ik deze kan hebben.
Bij de eerst volgende gelegenheid ga ik deze proberen.
Na in de winkel rondgekeken te hebben, was het tijd voor (een deel van) de bakdemonstratie van de gebaksjuwelier. Ik was samen met mijn man en mijn twee nieuwsgierige kids.
Er werd voorgedaan hoe je glutenvrije croissants kunt maken.
Paula legde erg goed uit wat ze aan het doen was en beantwoorde met veel geduld alle vragen van mijn kinderen. Ook stelde ze zelf vragen aan de kinderen.
Na de demonstratie mochten ze proeven wat er gemaakt was. Helaas kon ik zelf niet proeven want er zat suiker in de croissants, maar mijn oudste alleseter vond het lekker.
Na de spulletjes die ik mee wilde nemen, afgerekend te hebben, kreeg ik van Paty nog een goody bag mee. Hierin zaten folders en wat testproducten.
Thuis aangekomen heb ik de tas leeghaald en eens goed gekeken wat ik gekregen had. Natuurlijk folders over van allerlei producten. Maar ook enkele glutenvrije producten. Sommige daarvan moet ik helaas weggeven aangezien er suiker inzit. Maar de meeste kan ik houden en gaan proberen.
Frederique en ik hebben s'avonds de kroketten uitgeprobeerd. We vonden ze beide goed te eten maar niet naar de echte rundvleeskroketten smaken. In de salpicon (binnenste van de kroket) zat geen vlees.
Dus, op naar het volgende merk kroketten om te testen.
Paty en Paula, bedankt voor de gastvrijheid! Ik kom zeker nog eens langs om te winkelen in Mol.
Ontbijt is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je lichaam opstart en vol energie aan de dag kan beginnen. Ik merk wanneer ik goed ontbijt, ik tot de lunch toe kan.
Ik begin mijn dag met havermoutpap. Deze maak ik met havermelk, welke ik zelf maak. Klik hier voor het recept voor havermelk. Het is echt super makkelijk en veel goedkoper dan die uit de winkel. Het enige wat je ervoor nodig hebt is: havermout, water, blender en een fles om de havermelk in te bewaren.
Mocht je gewoon havermoutpap te simpel vinden, kun je de pap mengen met wat vers fruit.
Let er wel op dat fruit in de ochtend ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Vul daarom je havermoutpap aan met iets vets zoals ongebrande noten, zaden en/of pitten, kokosolie of -boter, of gewoon olijfolie. Een klontje roomboter door je pap roeren is ook voldoende.