Pompoensoep

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 kilogram pompoen, oranje
  • 2 liter water
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 winterwortel
  • 1/2 knolselderij
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 4 bouillonblokjes (groenten of rund)
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • 1 grote kookpan
  1. Schil en was alle groenten en aardappel zodat ze snij klaar zijn.
  2. Snijd nu alle groenten in even grote stukken.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Zet de pan op het vuur met een beetje olijfolie.
  5. Fruit de ui aan.
  6. Doe alle groenten en aardappel erbij.
  7. Voeg 2 liter water toe en de 4 bouillonblokjes.
  8. Breng dit aan de kook.
  9. Zet het vuur lager en laat de soep op een laag vuur pruttelen totdat de pompoen gaar is. 
  10. Pureer de soep met een staafmixer. 

Heerlijk met volkoren notenbrood of notenbrood.