Gebak

 

Ik ben zelf niet zo'n zoetekauw maar wanneer ik ergens een heerlijk uitziend gebakje vind wat ik kan eten, dan ga ik er ook voor.

 

Hieronder vind je producten en winkels waar je gluten- en/of lactose-vrij gebak kunt halen of bestellen. Vaak zijn ze wel bevroren, dus houd daar rekening mee met het bestellen/ophalen.

  • Schuimgebak is glutenvrij. Want dit is gemaakt van eiwit. Maar schuimgebak is gevuld met slagroom wat gemaakt is van melk en dus lactose bevat. Nu maakt de bakker hier uit mijn dorp, ze ook lactose-vrij. Dat kun je navragen bij bestelling. 
  • Bitterkoekjes; deze worden gemaakt van bittere amandelen, kristalsuiker en eiwit. Dus volledig gluten- en lactose-vrij. Nu heeft dit koekje een erg aparte smaak en niet iedereen houdt hiervan.
  • Onze bakker verkoopt gluten- en lactose-vrije chocolade gebakjes  Deze komen bevroren uit de vriezer! Vraag ernaar bij je eigen bakker.
  • Supermarkten hebben een speciaal voeding schap waar je koeken kunt vinden die gluten- en lactose-vrij zijn. Kijk goed achterop bij de ingrediënten of ze inderdaad beide zijn (gluten- EN lactose-vrij).
  • Ook kan het zijn dat je in het vriesvak van een supermarkt gebakjes vindt die aan je wensen voldoen.

Waar kun je gebak bestellen?: