Dit is een heerlijk, gezonde lunch en een geweldige manier om overgebleven groenten en rijst te gebruiken.
Ingrediënten:
- Shiitake paddestoelen (of andere paddestoelen)
- Wortels
- Lente ui
-
Knoflook
- (Restjes) gekookte rijst
- Sojasaus
- Rijstazijn
- Chinese kool
- 1 tl chili-vlokken
- 1 tl sesamzaadjes
Benodigdheden:
Werkwijze:
- Kook de koolblaadjes tot ze zacht zijn
- Haal ze uit het kookvocht en dep ze helemaal droog, leg ze op een snijplank
- Snijd de paddestoelen, wortels, lente ui en knoflook in kleine stukjes
- Bak dit aan in een bakpan (zonder olie)
- Zodra aangebakken, voeg de rijst toe en roer tot alles aangebakken is
- Giet dan een beetje sojasaus en een beetje rijstazijn erbij (beetje bij beetje, blijf proeven tot het voor jou lekker smaakt) en roer goed door
- Leg een beetje groente/rijst mengsel op het uiteinde van een koolblaadje en rol/vouw dit op (stop de zijkanten netjes in)
- Vul alle blaadjes
- Doe een beetje olie in de bakpan en bak de koolrolletjes bruin
- Maak een dipsausje van sojasaus, rijstazijn, chili-vlokken en de sesamzaadjes
- Dip de rolletjes in het dipsausje en smullen maar