Koolrolletjes

 

Dit is een heerlijk, gezonde lunch en een geweldige manier om overgebleven groenten en rijst te gebruiken. 

 

Ingrediënten:

  • Shiitake paddestoelen (of andere paddestoelen)
  • Wortels
  • Lente ui
  • Knoflook 
  • (Restjes) gekookte rijst
  • Sojasaus
  • Rijstazijn
  • Chinese kool
  • 1 tl chili-vlokken
  • 1 tl sesamzaadjes

Benodigdheden:

  • Kookpan
  • bakpan
  • snijplank

Werkwijze:

  1. Kook de koolblaadjes tot ze zacht zijn
  2. Haal ze uit het kookvocht en dep ze helemaal droog, leg ze op een snijplank
  3. Snijd de paddestoelen, wortels, lente ui en knoflook in kleine stukjes
  4. Bak dit aan in een bakpan (zonder olie)
  5. Zodra aangebakken, voeg de rijst toe en roer tot alles aangebakken is
  6. Giet dan een beetje sojasaus en een beetje rijstazijn erbij (beetje bij beetje, blijf proeven tot het voor jou lekker smaakt) en roer goed door
  7. Leg een beetje groente/rijst mengsel op het uiteinde van een koolblaadje en rol/vouw dit op (stop de zijkanten netjes in)
  8. Vul alle blaadjes
  9. Doe een beetje olie in de bakpan en bak de koolrolletjes bruin
  10. Maak een dipsausje van sojasaus, rijstazijn, chili-vlokken en de sesamzaadjes
  11. Dip de rolletjes in het dipsausje en smullen maar