Voor 6 portobello's; Lunch, diner
Ingrediënten:
- 150 gram boekweit
- 1 bouillonblokje
- 6 Portobello's
- Olijfolie
- 1 ui (rood, wit, sjalotje)
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel kokosolie
- 1 eetlepel witte wijn (optioneel)
- 100 gram doperwten (bevroren)
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel pesto
- Zout en peper
- Geitenkaas of brie (optioneel)
Benodigdheden:
Werkwijze:
- Spoel de 150 gram boekweit schoon en doe deze in de pan. Voeg ook het bouillonblokje toe.
- Voeg tweemaal zoveel water toe
- Kook de boekweit zachtjes gaar. Het moet er uit blijven zien als boekweit en een bite blijven hebben, dus regelmatig controleren
- Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste grillstand (240˚C)
- Maak de 6 portobello's schoon en snijd het steeltje eraf
- Leg ze met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en besmeer ze met olijfolie.
- Zet ze 8 minuten onder de grill en keer ze na 4 minuten om
- Snijd de ui en de 3 knoflookteentjes in stukjes en fruit ze 2 minuten in de kokosolie.
- Voeg de gekookte boekweit, de 100 gram doperwten, 1 theelepel oregano, 1 eetlepel pesto en naar smaak wat zout en peper toe.
- Roer alles goed door elkaar
- Leg de portobello's in een schaal en schep iedere portobello vol met het boekweitmengsel
- Je kunt er nog een plakje geitenkaas op brie opleggen
- Ter garnering leg je op iedere portobello een blaadje basilicum en besprenkel je ze een klein beetje met olijfolie.