Gevulde Portobello's

 

Voor 6 portobello's; Lunch, diner

 

Ingrediënten:

  • 150 gram boekweit
  • 1 bouillonblokje
  • 6 Portobello's
  • Olijfolie
  • 1 ui (rood, wit, sjalotje)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kokosolie
  • 1 eetlepel witte wijn (optioneel)
  • 100 gram doperwten (bevroren)
  • 1 theelepel oregano
  • 1 eetlepel pesto
  • Zout en peper
  • Geitenkaas of brie (optioneel)

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Pan

Werkwijze:

  1. Spoel de 150 gram boekweit schoon en doe deze in de pan. Voeg ook het bouillonblokje toe.
  2. Voeg tweemaal zoveel water toe
  3. Kook de boekweit zachtjes gaar. Het moet er uit blijven zien als boekweit en een bite blijven hebben, dus regelmatig controleren
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste grillstand (240˚C)
  5. Maak de 6 portobello's schoon en snijd het steeltje eraf
  6. Leg ze met de bolle kant naar beneden in de ovenschaal en besmeer ze met olijfolie.
  7. Zet ze 8 minuten onder de grill en keer ze na 4 minuten om
  8. Snijd de ui en de 3 knoflookteentjes in stukjes en fruit ze 2 minuten in de kokosolie.
  9. Voeg de gekookte boekweit, de 100 gram doperwten, 1 theelepel oregano, 1 eetlepel pesto en naar smaak wat zout en peper toe.
  10. Roer alles goed door elkaar
  11. Leg de portobello's in een schaal en schep iedere portobello vol met het boekweitmengsel
  12. Je kunt er nog een plakje geitenkaas op brie opleggen
  13. Ter garnering leg je op iedere portobello een blaadje basilicum en besprenkel je ze een klein beetje met olijfolie.