Geroosterde pompoensalade

 

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kop quinoa + 2 koppen water
  • Of: rijst + water
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 theelepels râs al hânout
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • een handje nootjes naar keuze
  • Blaadjes van 3 takjes munt
  • Olijfolie voor de pompoen

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kookpan
  • 1 kleine kom
  • 1 bakje
  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Halveer de pompoen en snijd stukken van 1 centimeter breed.
  3. Leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bestrooi met zout en peper.
  5. Sprenkel er nu olijfolie overheen (zorg dat alle stukken "ingepakt" zijn met olijfolie).
  6. Schuif de bakplaat nu in de oven voor 10 minuten.
  7. Kook de quinoa of rijst volgens de verpakking.
  8. Maak de dressing: Doe de olijfolie, limoensap en râs al hânout in een bakje en mix door elkaar zodat het 1 geheel wordt.
  9. Meng de dressing door de quinoa of rijst.
  10. Voeg de tomaatjes, nootjes en gehakte muntblaadjes toe.
  11. Leg de pompoen erbij.