Ingrediënten:
- 1 flespompoen
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 kop quinoa + 2 koppen water
- Of: rijst + water
- 1 eetlepel limoensap
- 2 theelepels râs al hânout
- 250 gram cherry tomaatjes
- een handje nootjes naar keuze
- Blaadjes van 3 takjes munt
-
Olijfolie voor de pompoen
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kookpan
- 1 kleine kom
- 1 bakje
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Halveer de pompoen en snijd stukken van 1 centimeter breed.
- Leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrooi met zout en peper.
- Sprenkel er nu olijfolie overheen (zorg dat alle stukken "ingepakt" zijn met olijfolie).
- Schuif de bakplaat nu in de oven voor 10 minuten.
- Kook de quinoa of rijst volgens de verpakking.
- Maak de dressing: Doe de olijfolie, limoensap en râs al hânout in een bakje en mix door elkaar zodat het 1 geheel wordt.
- Meng de dressing door de quinoa of rijst.
- Voeg de tomaatjes, nootjes en gehakte muntblaadjes toe.
- Leg de pompoen erbij.