Havermoutpap

 

      Ingrediënten:

  • 200 milliliter havermelk (iedere andere melk voldoet ook. En mocht je niet van melk houden, je kunt het ook met water maken).
  • 4 eetlepels havervlokken

Benodigdheden:

  • Pannetje
  1. Doe de havermelk in een pan.
  2. Voeg de havervlokken toe.
  3. Zet het op een middenhoog vuur en blijf roeren terwijl dit warm wordt.
  4. Zodra de haverpap zacht en romig is, haal je het van het vuur af.

Ik houd van dikke vaste pap. Wellicht houdt jij meer van vloeibare pap?

Hoe vloeibaar je pap wordt is afhankelijk van hoeveel melk en havervlokken je gebruikt. Hoe meer havervlokken hoe dikker de pap.

 

Je kunt er vanalles aan toevoegen. 

Je kunt hem zoeter maken door het toevoegen van fruit, honing, of siropen. Of gebakken appeltjes en dan een vleugje kaneel.

 

Maar je kunt ook noten, zaden en pitten toevoegen.

 

Ik eet hem het liefst puur natuur. Alleen melk en haver.

 

Eet smakelijk!