Ahornsiroop

 

Ja, deze is bekend van het all american breakfast: pancakes with maple syrup.

Het donker bruine goud. Heerlijk spul!

Maar, wel sterk van smaak. Ik zou er niet snel voor kiezen om met ahornsiroop te bakken. Behalve wanneer ik de smaak van maple syrup in mijn baksel wil hebben.

 

Ook hier (net zoals bij honing) is het verstandig te kiezen voor de biologische variant en zo donker mogelijk. Op de fles staat de "Grade" ofwel Klasse aangegeven. Kies voor Klasse B.

 

In Ahornsiroop zit veel fructose.

 

Je kunt suiker niet 1 op 1 vervangen door ahornsiroop.

 

Wanneer je recept aangeeft 200 gram suiker, kun je 12 eetlepels ahornsiroop als vervanger gebruiken.

Let er wel op, dat je de eventuele vloeistof in een recept vermindert met 3 eetlepels. Anders wordt je recept te vochtig met als gevolg dat het mislukt.

 

200 gram suiker = 16 eetlepels suiker <=> 12 eetlepels ahornsiroop min             3 eetlepels vloeistof (als aanwezig).