Honing

 

Wanneer je honing als suikervervanger wilt gebruiken, is het handig om te weten dat de niet-biologische (goedkopere) honing gemaakt wordt door bijen die in de winter bijgevoed worden met suikerwater. Ook is er aan deze honing vaak suikerwater toegevoegd. Dus ben je eigenlijk nog gewone suiker aan het eten.

Niet biologische honing kan niet verwarmd worden boven de 45˚C omdat dit ten koste gaat van de voedingsstoffen.

 

Daarom is het van belang, wanneer je honing als suikervervanger wilt gebruiken, je biologische honing gebruikt. 

Deze honing kan verwarmd worden boven de 45˚C en deze bijen worden niet bijgevoed met suikerwater. Ook is er aan deze honing niets meer toegevoegd.

 

Je kunt in een recept suiker niet 1 op 1 vervangen door honing.

 

Wanneer je recept aangeeft 200 gram suiker, kun je 10 eetlepels + 2 theelepels honing als vervanger gebruiken.

Let er wel op, dat je dan de eventuele vloeistof in een recept vermindert met 4 eetlepels. Anders wordt je recept te vochtig met als gevolg dat het mislukt.

 

200 gram suiker = 16 eetlepels suiker <=> 10 eetlepels + 2 theelepels honing min 4 eetlepels vloeistof (als aanwezig).