Ontbijt en/of lunch

 

Ontbijt is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je lichaam opstart en vol energie aan de dag kan beginnen. Ik merk dat, wanneer ik goed ontbijt, ik tot de lunch toe kan.

 

Broodloos ontbijten en lunchen is wel een uitdaging gebleken. Er zomaar aan beginnen bleek  gedoemt om te mislukken.

 

 

Ik heb inmiddels een 3 favouriete ontbijten en deze wissel ik per twee dagen af. 

 

Links in het menu vind je verschillende ontbijt en/of lunch mogelijkheden.

 

Tips:

 

Jezelf voorbereiden is zeer verstandig. Zoek gerechten die je lekker vindt en bereid deze (eventueel) de dag te voren voor zodat je niet s'ochtendsvroeg staat te hannessen met blenders en dergelijke.

 

Mocht je kiezen voor fruit smoothies of andere gerechten met vers fruit:

 

Om te voorkomen dat door het eten van vers fruit in de ochtend je bloedsuikerspiegel snel stijgt, meng je het met vetten zoals ongebrande noten, zaden en/of pitten, avocado, kokosolie of -boter, ghee, noten- of zadenolie of gewoon olijfolie.

 

Bij het gebruik van ongebrande noten is het verstandig om deze een nachtje te laten weken zodat het enzymlaagje eraf gaat. Dit laagje is namelijk door de darmen moeilijker te verteren.

Ook witte amandelen kun je een nachtje laten weken in water. Giet ze daarna af en bewaar ze in de koelkast. Ze worden hierdoor zoet. 

 

Begin de dag met:

  • Twee grote glazen lauw warm water met eventueel een scheutje         citroensap. 

En wissel af met:

  • Twee grote glazen lauw warm water met wat Keltisch zeezout.

Of:

  • Bij overmatige gasvorming kun je op een nuchtere maag een groot glas lauw water drinken met een eetlepel appelciderazijn.

 Lees hier waar appelciderazijn nog meer goed voor is.

 

Kijk in het menu links naar de verschillende (broodloze) recepten. En let wel, alle verandering kost tijd om te wennen.