Granola

 

Granola lijkt op muesli maar is niet helemaal hetzelfde. Muesli is ongezoet en ongeroosterd (al zul je in supermarkt geen muesli vinden die ongezoet is).

Granola is krokant omdat het gebakken wordt. Ook bevat granola suiker en vetten. Hieronder een een variant zonder bewerkte suikers.

 

Ingrediënten:

  • 300 gram havervlokken (de grove, geen instant)
  • 75 gram amandelsnippers
  • 50 gram rauwe zonnebloempitten
  • 50 gram rauwe pompoenzaden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen keltisch zeezout
  • 2 eetlepels kokosolie- of boter
  • 100 ml ahornsiroop, honing of agavesiroop.
  • 200 gram gedroogde vruchten zoals rozijnen, appel, abrikozen, dadels enz.

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • Kom
  • Pan
  • Glazen pot met deksel
  1. Verwarm de oven voor op 170˚C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng in een kom de vlokken, snippers, pitten, zaden, kaneel en zout. Smelt in een pan de kokosolie of boter.
  4. Roer hier de ahornsiroop, honing of agavesiroop door.
  5. Schenk dit over de droge ingrediënten en roer dit goed door elkaar.
  6. Alles moet bedekt zijn met het kokosmengsel.
  7. Stort dit op de bakplaat en verdel goed.
  8. Bak het ongeveer 30-45 minuten en roer af en toe om.
  9. Zodra klaar, even laten afkoelen.
  10. Voeg nu het gedroogde fruit toe en bewaar alles in een glazen pot met deksel.
  11. Het is nu klaar voor gebruik.