Gehaktballen

 

Nou vooruit. Als ik dan toch gehaktballen maak, doe ik dat met half-omhalf gehakt. Een steeds minder vaak gebruikt product in mijn keuken. Niet omdat ik zo'n fan ben van rundergehakt, want dat vind ik niet lekker.

Maar varkensvlees, hoe mals ook, heeft echt een paar stappen terug gedaan wat mij betreft. 

 

Toch vind ik dat de gehaktballen in onderstaand recept gemaakt moeten worden met half-om-half gehakt.

Maar je mag het natuurlijk vervangen door wat anders.

 

Voor 4 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 ui
  • 350 gram half-om-half gehakt
  • 4 eetlepels parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels havermout of 1 oude speltboterham (gluten)
  • 2 tenen knoflook (of meer naar smaak)
  • 2 theelepels gedroogde basilicum of oregano
  • Ghee of geklaarde boter

Benodigdheden:

  • 1 bakpan
  • 1 mengkom
  1. Snipper de ui heel fijn.
  2. Snijd de knoflook heel fijn.
  3. Rasp de parmezaanse kaas.
  4. Rooster eventueel de boterham en vermaal deze tot paneermeel.
  5. Doe alles in een mengkom en meng alles goed door.
  6. Rol nu 4 gehaktballen en bakken maar. 

Serveer bijvoorbeeld met aardappelpuree, bloemkool en appelmoes.