Romige Cashew-boekweit pap

  

Ingrediënten (voor 2 porties) voor de basis:

  • 75 gram rauwe, niet geroosterde, boekweit
  • 30 gram rauwe cashewnoten
  • Plantaardige melk (amandel, haver of soja), hoeveelheid naar gelang de gewenste vloeibaarheid van je pap
  • Kaneelpoeder of kardemompoeder
  • Vanille-extract

Benodigdheden:

  • Weekpot of bakje
  • Blender
  • Eventueel een bewaarpot voor in de koelkast

Werkwijze:

  1. Doe de boekweit en cashewnoten apart in twee afzonderlijke potten of bakjes
  2. Dek het af met water en laat een nachtje weken
  3. De volgende dag:
    1. Spoel de boekweit en de cashewnoten goed af (zodat het slijm van de boekweit wegspoelt)
    2. Doe de boekweit, cashewnoten en een scheutje plantaardige melk ain de blender
    3. Zet de blender aan, wanneer hij vastloopt omdat hij "vocht" mist, voeg je wat extra plantaardige melk toe. Blijf melk toevoegen totdat de pap de gewenste vloeibaarheid heeft
    4. Variaties:
      1. Voeg tijdens het blenden wat cacao poeder toe. Je kijgt dan een gezonde choco-boekweitpap.
      2. Mocht je van zoet houden, kun je tijdens het blenden dadels toevoegen, of anders wat dadel-stroop, honing of ahornsiroop
      3. Je kunt de cashewnoten vervangen door een halve banaan
    5. Doe de pap in de bewaarpot
  4. De basis is nu klaar.
  5. Je kunt deze pap nu eten:
    1. Natuurlijk kun je door de pap wat vers fruit mengen zoals blauwe bessen, frambozen of banaan.
    2. Ook kun je wat granola of muesli toevoegen
    3. Breakfast for champions!
  6. Je kunt de boekweit-pap 4 dagen bewaren in de koelkast.