Ingrediënten (voor 2 porties) voor de basis:
- 75 gram rauwe, niet geroosterde, boekweit
- 30 gram rauwe cashewnoten
- Plantaardige melk (amandel, haver of soja), hoeveelheid naar gelang de gewenste vloeibaarheid van je pap
-
Kaneelpoeder of kardemompoeder
- Vanille-extract
Benodigdheden:
- Weekpot of bakje
- Blender
- Eventueel een bewaarpot voor in de koelkast
Werkwijze:
- Doe de boekweit en cashewnoten apart in twee afzonderlijke potten of bakjes
- Dek het af met water en laat een nachtje weken
- De volgende dag:
- Spoel de boekweit en de cashewnoten goed af (zodat het slijm van de boekweit wegspoelt)
- Doe de boekweit, cashewnoten en een scheutje plantaardige melk ain de blender
- Zet de blender aan, wanneer hij vastloopt omdat hij "vocht" mist, voeg je wat extra plantaardige melk toe. Blijf melk toevoegen totdat de pap de gewenste vloeibaarheid heeft
- Variaties:
- Voeg tijdens het blenden wat cacao poeder toe. Je kijgt dan een gezonde choco-boekweitpap.
- Mocht je van zoet houden, kun je tijdens het blenden dadels toevoegen, of anders wat dadel-stroop, honing of ahornsiroop
- Je kunt de cashewnoten vervangen door een halve banaan
- Doe de pap in de bewaarpot
- De basis is nu klaar.
- Je kunt deze pap nu eten:
- Natuurlijk kun je door de pap wat vers fruit mengen zoals blauwe bessen, frambozen of banaan.
- Ook kun je wat granola of muesli toevoegen
- Breakfast for champions!
- Je kunt de boekweit-pap 4 dagen bewaren in de koelkast.