Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 moten zalm a 150 gram per stuk
- 3 eetlepels fijn gesneden peterselie
- 3 eetlepels gesmolten boter (plantaardige margarine)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1/4 theelepel peper
- zout
- 2 theelepels knoflookpuree of knoflookpoeder
- het sap van 1/2 citroen
- 1 bundeltje gesneden groene asperges (of boontjes)
- 1 kop erwten
- 450 gram glutenvrije pasta (geen verse pasta!): dit recept is origineel met Orzo, maar deze heb ik niet glutenvrij kunnen vinden. Iedere andere pasta is ook prima. Maar je kunt ook rijst
gebruiken.
- 900 ml bouillon
- 125 gram geraspte Parmigiano Reggiano
- 60 gram gewassen spinazie
- 1 citroen in plakjes gesneden
Benodigdheden:
Werkwijze:
- Verhit de oven voor op 200 graden ˚C
- Doe in de ovenschaal:
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels gesmolten boter
- het sap van 1/2 citroen
- peper en zout
- de peterselie en knoflook
- Mix dit met een vork door elkaar over de bodem
- Dip de zalm in deze marinade en leg de moten aan de kant
- Voeg aan de schaal toe:
- erwten en asperges (of boontjes)
- de pasta
- de bouillon
- Dek de schaal af met een (ovenbestendige) deksel of aluminium
- Plaats de schaal in de oven
- Haal de schaal na 20 minuten uit de oven en voeg toe:
- de 125 gram Parmigiano Reggiano
- de 60 gram spinazie
- Mix dit alles door elkaar totdat de spinazie slinkt
- Leg de zalmmoten in de schaal en nestel ze in de pasta (let op, ze moeten nog wel zichtbaar zijn)
- Leg bovenop de zalm, de schijfjes citroen
- Plaats de ovenschaal, onbedekt, terug in de oven
- Haal na 15 minuten de schaal uit de oven (test de zalm op gaarheid en plaats zonodig nog terug in de oven)