One pan salmon/pasta

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 moten zalm a 150 gram per stuk
  • 3 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • 3 eetlepels gesmolten boter (plantaardige margarine)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel peper
  • zout
  • 2 theelepels knoflookpuree of knoflookpoeder
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 bundeltje gesneden groene asperges (of boontjes)
  • 1 kop erwten
  • 450 gram glutenvrije pasta (geen verse pasta!): dit recept is origineel met Orzo, maar deze heb ik niet glutenvrij kunnen vinden. Iedere andere pasta is ook prima. Maar je kunt ook rijst gebruiken.
  • 900 ml bouillon
  • 125 gram geraspte Parmigiano Reggiano 
  • 60 gram gewassen spinazie
  • 1 citroen in plakjes gesneden

Benodigdheden:

  • ovenschaal

Werkwijze:

  1. Verhit de oven voor op 200 graden ˚C
  2. Doe in de ovenschaal: 
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 eetlepels gesmolten boter
    • het sap van 1/2 citroen
    • peper en zout
    • de peterselie en knoflook
  3. Mix dit met een vork door elkaar over de bodem
  4. Dip de zalm in deze marinade en leg de moten aan de kant
  5. Voeg aan de schaal toe:
    • erwten en asperges (of boontjes)
    • de pasta
    • de bouillon
  6. Dek de schaal af met een (ovenbestendige) deksel of aluminium
  7. Plaats de schaal in de oven
  8. Haal de schaal na 20 minuten uit de oven en voeg toe:
    • de 125 gram Parmigiano Reggiano
    • de 60 gram spinazie
  9. Mix dit alles door elkaar totdat de spinazie slinkt
  10. Leg de zalmmoten  in de schaal en nestel ze in de pasta (let op, ze moeten nog wel zichtbaar zijn)
  11. Leg bovenop de zalm, de schijfjes citroen
  12. Plaats de ovenschaal, onbedekt, terug in de oven
  13. Haal na 15 minuten de schaal uit de oven (test de zalm op gaarheid en plaats zonodig nog terug in de oven)