Geroosterde rode uien

 

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 12 rode uien (gepeld)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-zaijn
  • Peper en zout

Benodigdheden:

  • Oven en bakplaat
  • Kookpan
  1. Pel de uien
  2. Snijd de bovenkant van de uien af. Snijd ze kruislings en diep in. De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen
  3. Verwarm de oven voor op 190˚C. 
  4. Breng in een kookpan water aan de kook en kook de uien in 4 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet
  5. Giet de olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie. Leg ze in de schaal en besprenkel ze met balsamico-azijn. Bestrooi de uien met peper en zout
  6. Rooster de uien in het midden van de oven geduren ca. 20 minuten.