Ingrediënten:
- 250 gram ongebrande noten (amandelen, walnoten, paranoten, hazelnoten) Kijk onder tips wat je vooraf met de noten kunt doen.
- Een flinke eetlepel pompoenpitten
- Een flinke eetlepel zonnebloempitten
- Een flinke eetlepel sesamzaadjes
- 250 gram zacht, gedroogd fruit in kleine stukjes (dadels, abrikozen, rozijnen) Doe het gedroogde fruit in de blender en maal het fijn.
- 50 gram geraspte kokos
- Een flinke eetlepel gesmolten kokosboter
- 2 theelepels vanille
- 2 theelepels kaneel
- Geraspte citroenschil
- 6 eieren
Benodigdheden:
- Oven
- Blender
- Kom
- Garde
- Bakblik
- Bakpapier
- Aluminiumfolie
- Doe de noten en de zaden in de blender en maal tot je een mooie mix hebt van meel en stukje fijne noot.
- Voeg hier alle kleine stukje fruit aan toe, evenals de kokosrasp, vanille, kaneel en citroenschil.
- Meng alles goed.
- Klop apart de 6 eieren goed los en voeg dit samen met de gesmolten kokosboter aan het droge mengsel.
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Vet een bakblik in en leg er een stuk bakpapier in dat over de randen valt. Dit is handig met het eruit halen.
- Doe het mengsel in het bakblik en druk een beetje aan.
- Doe aluminiumfolie over het bakblik.
- Zet het bakblik nu in de oven.
- Haal na 30 minuten de aluminiumfolie van het bakblik en bak het nog eens 30 minuten (dus in totaal 1 uur).
- Haal het uit de oven laat het afkoelen alvorens het uit het bakblik te tillen (met behulp van het bakpapier).
Dit brood kun je goed in plakjes invriezen.