Notenbrood

 

Ingrediënten: 

  • 250 gram ongebrande noten (amandelen, walnoten, paranoten, hazelnoten) Kijk onder tips wat je vooraf met de noten kunt doen.
  • Een flinke eetlepel pompoenpitten
  • Een flinke eetlepel zonnebloempitten
  • Een flinke eetlepel sesamzaadjes
  • 250 gram zacht, gedroogd fruit in kleine stukjes (dadels, abrikozen, rozijnen) Doe het gedroogde fruit in de blender en maal het fijn.
  • 50 gram geraspte kokos
  • Een flinke eetlepel gesmolten kokosboter
  • 2 theelepels vanille
  • 2 theelepels kaneel
  • Geraspte citroenschil
  • 6 eieren 

Benodigdheden:

  • Oven
  • Blender
  • Kom
  • Garde
  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  1. Doe de noten en de zaden in de blender en maal tot je een mooie mix hebt van meel en stukje fijne noot.
  2. Voeg hier alle kleine stukje fruit aan toe, evenals de kokosrasp, vanille, kaneel en citroenschil.
  3. Meng alles goed.
  4. Klop apart de 6 eieren goed los en voeg dit samen met de gesmolten kokosboter aan het droge mengsel. 
  5. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  6. Vet een bakblik in en leg er een stuk bakpapier in dat over de randen valt. Dit is handig met het eruit halen.
  7. Doe het mengsel in het bakblik en druk een beetje aan. 
  8. Doe aluminiumfolie over het bakblik.
  9. Zet het bakblik nu in de oven.
  10. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie van het bakblik en bak het nog eens 30 minuten (dus in totaal 1 uur).
  11. Haal het uit de oven laat het afkoelen alvorens het uit het bakblik te tillen (met behulp van het bakpapier).

Dit brood kun je goed in plakjes invriezen.