Voor een brood van 20 bij 30cm
Ingrediënten:
- 250 gram amandelmeel
- 1/2 theelepel keltisch zeezout (of gewoon zout)
- 1/2 theelepel bicarbonaat (baksoda)
- 1 eetlepel appelciderazijn of citroen
- 1/2 theelepel verse rozemarijn
- 1/2 theelepel verse oregano
- 1 teen knoflook
- 3 eieren, gesplitst
- 3 eetlepels olijfolie
Benodigdheden:
- Cakeblik of broodblik
- Oven
- 2 kommen
- Garde
- Bakpapier
- Verwarm de oven voor op 175˚C.
- Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar.
- Neem een ruime kom en sla hierin de eiwitten stijf.
- Klop de ei-dooiers los met de appelciderazijn, de helft van de kruiden en 2 eetlepels olijfolie.
- Meng dit voorzichtig door de eiwitten zodat de lucht erin blijft.
- Schenk dit op het amandelmeel en roer voorzichtig door elkaar. Houd het geheel luchtig.
- Verdel het deeg in een lage bakvorm bekleed met bakpapier en verdeel met een lepel.
- Strooi hier de rest van de kruiden en wat gemalen zout overheen.
- Druk de kruiden een beetje in het deeg.
- Bak 10 minuten.
- Haal de focaccia uit de oven en druk met de ronde kant van een lepeltje kuiltjes in het brood.
- Bestrijk het royaal met olijfolie en bestrooi eventueel met meer zeezout en kruiden.
- Als variatie kun je cherry tomaatjes in de rondjes drukken.
- Bak nog 20 minuten tot het brood gaar is.
Lekker bij een salade of maaltijdsoep.
Besmeer een snee brood royaal met pesto of
tomatentapenade. Ook lekker met hummus of kikkererwtenpasta.