Focaccia met rozemarijn

 

Voor een brood van 20 bij 30cm

 

Ingrediënten:

  • 250 gram amandelmeel
  • 1/2 theelepel keltisch zeezout (of gewoon zout)
  • 1/2 theelepel bicarbonaat (baksoda)
  • 1 eetlepel appelciderazijn of citroen
  • 1/2 theelepel verse rozemarijn 
  • 1/2 theelepel verse oregano
  • 1 teen knoflook
  • 3 eieren, gesplitst
  • 3 eetlepels olijfolie

Benodigdheden:

  • Cakeblik of broodblik
  • Oven
  • 2 kommen
  • Garde
  • Bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 175˚C.
  2. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar. 
  3. Neem een ruime kom en sla hierin de eiwitten stijf.
  4. Klop de ei-dooiers los met de appelciderazijn, de helft van de kruiden en 2 eetlepels olijfolie.
  5. Meng dit voorzichtig door de eiwitten zodat de lucht erin blijft.
  6. Schenk dit op het amandelmeel en roer voorzichtig door elkaar. Houd het geheel luchtig.
  7. Verdel het deeg in een lage bakvorm bekleed met bakpapier en verdeel met een lepel.
  8. Strooi hier de rest van de kruiden en wat gemalen zout overheen.
  9. Druk de kruiden een beetje in het deeg.
  10. Bak 10 minuten.
  11. Haal de focaccia uit de oven en druk met de ronde kant van een lepeltje kuiltjes in het brood.
  12. Bestrijk het royaal met olijfolie en bestrooi eventueel met meer zeezout en kruiden.
  13. Als variatie kun je cherry tomaatjes in de rondjes drukken.
  14. Bak nog 20 minuten tot het brood gaar is.

Lekker bij een salade of maaltijdsoep. 

Besmeer een snee brood royaal met pesto of tomatentapenadeOok lekker met hummus of kikkererwtenpasta.