Hummus

 

 

Ingrediënten:

  • 1 blik uitgelekte kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1/2 tot 1 eetlepel citroensap
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Water
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Hakmachine
  • Pot met deksel
  1. Doe de kikkererwten en knoflook in de hakmachine en maal tot een stevige massa.
  2. Voeg nu een beetje olijfolie toe.
  3. Voeg nu het water toe totdat je een smeerbare puree hebt (zo dik als aardappelpuree).
  4. Haal het goedje uit de hakmachine en doe het in een pot. 
  5. Breng de puree nu op smaak door de tahin, citroensap, paprikapoeder, komijn en eventueel wat zout toe te voegen.
  6. Doe dit beetje bij beetje en blijf proeven totdat jij vindt dat hij lekker op smaak is. 

Bewaar in de koelkast.