Ingrediënten:
- 1 blik uitgelekte kikkererwten
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- 1/2 tot 1 eetlepel citroensap
- 1/4 theelepel komijn
- 1/4 theelepel paprikapoeder
- Zout
- Water
- Olijfolie
Benodigdheden:
- Hakmachine
- Pot met deksel
- Doe de kikkererwten en knoflook in de hakmachine en maal tot een stevige massa.
- Voeg nu een beetje olijfolie toe.
- Voeg nu het water toe totdat je een smeerbare puree hebt (zo dik als aardappelpuree).
- Haal het goedje uit de hakmachine en doe het in een pot.
- Breng de puree nu op smaak door de tahin, citroensap, paprikapoeder, komijn en eventueel wat zout toe te voegen.
- Doe dit beetje bij beetje en blijf proeven totdat jij vindt dat hij lekker op smaak is.
Bewaar in de koelkast.