Zalm rijst muffins

 

Ingrediënten voor 12 muffins:

  • 3 nori vellen
  • 300 gram gekookte en afgekoelde sushi rijst (zie bereiding en ingrediënten op de verpakking)

Voor de vulling:

  • 450 gram zalm (zonder huid) in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sesam olie
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 gesneden bosuien
  • 1/2 theelepel:
    • knoflookpoeder
    • uipoeder
    • chili poeder
    • paprikapoeder
    • gedroogde oregano
  • zout

Voor de kruidige mayonaise:

  • 60 milliliter Japanse mayo (a.k.a. kewpie mayo)
  • 2 theelepels Sriracha saus
  • 1 theelepel 

Voor de topping:

  • 1/2 avocado
  • 2 theelepels zwarte sesam zaadjes

Benodigdheden:

  • schaar
  • mengkom
  • muffin bakblik

Werkwijze:

  1. doe in de mengkom:
    • zalmblokjes
    • sesamolie
    • soja saus
    • honing
    • bosui
    • knoflookpoeder
    • uipoeder
    • chili poeder
    • paprika poeder
    • gedroogde oregano
    • evt. zout
  2. Meng dit door elkaar en laat 4 uur marineren in de koelkast
  3. Verhit de oven voor op 200˚C
  4. Knip met een schaar de normvellen en vier gelijke delen
  5. Leg een nori vel op een snijplank
  6. Spreid een dunne laag sushi rijst uit over het vel
  7. Duw nu het nori vel in een muffin bakblik
  8. Vul op met de gemarineerde zalm vierkantjes
  9. Volg stap 5 t/m 8 totdat alle nori vellen in het bakblik zitten
  10. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven
  11. Haal het bakblik na 15 minuten uit de oven
  12. laat dit een beetje afkoelen
  13. Haal de muffins uit het blik
  14. Top af met avocado, sesam zaadjes en een beetje kruidige mayonaise