Ingrediënten voor 12 muffins:
- 3 nori vellen
- 300 gram gekookte en afgekoelde sushi rijst (zie bereiding en ingrediënten op de verpakking)
Voor de vulling:
- 450 gram zalm (zonder huid) in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels sesam olie
- 1 eetlepel soja saus
- 1 eetlepel honing
- 2 gesneden bosuien
- 1/2 theelepel:
-
- knoflookpoeder
- uipoeder
- chili poeder
- paprikapoeder
- gedroogde oregano
- zout
Voor de kruidige mayonaise:
- 60 milliliter Japanse mayo (a.k.a. kewpie mayo)
- 2 theelepels Sriracha saus
- 1 theelepel
Voor de topping:
- 1/2 avocado
- 2 theelepels zwarte sesam zaadjes
Benodigdheden:
- schaar
- mengkom
- muffin bakblik
Werkwijze:
- doe in de mengkom:
- zalmblokjes
- sesamolie
- soja saus
- honing
- bosui
- knoflookpoeder
- uipoeder
- chili poeder
- paprika poeder
- gedroogde oregano
- evt. zout
- Meng dit door elkaar en laat 4 uur marineren in de koelkast
- Verhit de oven voor op 200˚C
- Knip met een schaar de normvellen en vier gelijke delen
- Leg een nori vel op een snijplank
- Spreid een dunne laag sushi rijst uit over het vel
- Duw nu het nori vel in een muffin bakblik
- Vul op met de gemarineerde zalm vierkantjes
- Volg stap 5 t/m 8 totdat alle nori vellen in het bakblik zitten
- Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven
- Haal het bakblik na 15 minuten uit de oven
- laat dit een beetje afkoelen
- Haal de muffins uit het blik
- Top af met avocado, sesam zaadjes en een beetje kruidige mayonaise