Pumpkin Muffin

 

Voor Ontbijt of Lunch:

 

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 300 gram pompoen (fles)
  • 400 gram glutenvrijmeel (boekweit of rijst-haver-boekweit en maiscombi)
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 4 el edelgistvlokken
  • 1 tl zout
  • 14 gram verse salie
  • 14 gram verse tijm
  • 14 gram koriander
  • 1 rode ui
  • 25 gram zwarte olijven

Bereiding:

  1. Verwam de oven voor op 190 graden
  2. Snijd de pompoen in blokjes en stoof deze gaar in een pannetje met een laagje kokend water.
  3. Meng het meel, bakpoeder, baksoda, komijnpoeder, kurkuma, edelgistvlokken en zout in een kom.
  4. Snijd de salie, tijm, koriander en rode ui fijn en snij de olijven in stukjes.
  5. Pureer de pompoen in een blender met een klein beetje van het kookvocht. Voeg alle ingrediënten samen in een kom en meng deze goed door elkaar tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vul 10 muffinvormpjes met het beslag en zet 20 minuten in de oven.
  7. Prik met een satéprikker in het midden van de muffins. Als deze er droog uit komt, zijn de muffins gaar. Laat de muffins afkoelen op een rooster en bewaar in een afgesloten blik.