LifeStyle

 

Een LifeStyle is een overtuiging die je volgt. Je gelooft ergens in en houdt dit vast. Naar mijn idee moet dit leuk zijn en geen moeten. 

 

Ik heb plezier in het ontdekken van wat kan en wat niet kan op voedingsgebied. Wat vind ik lekker en wat vind ik vies. 

 

Voor mij gaat op; Wat je eet ben je zelf! Wat ik in mijn mond stop en waar ik mijn lichaam mee wil voeden, heeft effect op hoe ik me voel. 

 

Ik vind het superbelangrijk dat ik (zo veel mogelijk) weet wat ik eet. 

 

Ik heb mezelf tot doel gesteld om geen tarwe, lactose en bewerkte suikers meer te eten. En......de e-nummers zo veel mogelijk te beperken. Wellicht behoeft dit wat meer nuance aangezien er ook e-nummers zijn die wel gezond zijn. Zoals Kurkuma

 

Ik ben op zoek gegaan naar brood-alternatieven. Ontbijten en lunchen met brood is mijn inziens te eentonig. Overstappen naar broodloos eten kun je niet van de ene op de andere dag doen. Voorbereiding is gewenst zodat je voldoende binnen krijgt om je motor te laten draaien.

 

En natuurlijk variatie.

 

Als je brood vervangt door iets anders maar altijd hetzelfde, kom je al snel in het zelfde stramien terecht.

Afwisseling is wat mij betreft de sleutel. Varieer met de broodloze mogelijkheden. 

  

Onder bijzonderheerlijke recepten vind je lekkere recepten voor alternatief ontbijten en lunchen

 

"Ongezond" bakken: tja, het logische gevolg van het bakken van taarten, cakes en koekjes is het opeten daarvan. Dat is natuurlijk niet gezond.

Dat klopt, maar verantwoord "ongezond" eten moet kunnen! Wanneer je besluit om ongezond te eten, weet dan wat je eet en eet het met mate. 

Aangezien bakken één van mijn hobby's is, vond ik ook een uitdaging in het vinden van lekkere recepten zonder tarwe, lactose en suiker. 

 

Iedere keer weer word ik enthousiast wanneer ik een goed recept vind. Een aantal bakrecepten heb ik onder bijzonderheerlijke recepten: bakken gezet.

 

EN....Ik heb recepten gevonden die resulteren in gezonde en toch erg lekkere taarten! Hoe lijkt je dat, ontbijten met taart?

 

Als laatste note: ik zondig ook. Dat wil zeggen; Ik eet niet altijd gezond of verantwoord ongezond. Ik wil niet ALTIJD alles zelf moeten maken. Daar heb ik ook niet altijd de energie voor.

Makkelijk is soms zóóóó fijn. Dan app ik mijn man en vraag of hij vanuit het werk frietjes mee wil nemen. Kruipen we samen voor de tv en houden we een off-dagje. 

 

Hopelijk voel je je ook geïnspireerd door bovenstaande. Kijk verder op de site wat er nog meer te ontdekken valt. Ik heb je al gewezen op de verschillende bijzonderheerlijke recepten. Neem ook eens een kijkje onder het kopje eet jezelf gezond(er). Hier vind je de krachtige werking van kruiden en specerijen en andere powerfoods. 

En onder inspiratie vind je de bronnen van mijn enthousiasme.  

 

Veel leesplezier!