Gegrilde Groene asperges met....

 

Ingrediënten:

  • 500 gram groene asperges
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zeezout

Eigenlijk kan er een hele hoop bij gegrilde groene asperges. Hieronder een paar inspirerende ingrediënten voor erbij.

Benodigdheden:

  • 1 grillpan, grill-ijzer
  • 2 schalen waar de asperges plat in kunnen liggen
  1. Leg de asperges plat in een schaal
  2. Overgiet met olijfolie
  3. Strooi zout en peper over de asperges heen
  4. Hussel alles goed door elkaar, zorg dat iedere asperge rondom met olijfolie is bedekt
  5. Leg de asperges in de grill pan of tussen het grill-ijzer
  6. Bij de pan: draai ze een keertje om zodat ze aan beide kanten een mooi grillstreepje krijgen.
  7. Bij het grill-ijzer: doe de klep dicht
  8. Groene asperges hebben niet lang nodig om gaar te worden
  9. Prik met een vork in de asperges, wanneer ze mooi zacht zijn, mogen ze eruit. Mocht je de asperges niet in 1 keer kunnen grillen, leg je de asperges die al klaar zijn plat in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie
  10. Grill nu de rest van de asperges
  11. Maak ondertussen de rest van je maaltijd klaar
  12. Ik vind het heerlijk om in ieder geval een zacht gekookt ei bij mijn asperges te eten.