Kikkererwtenpasta

 

Superlekker met oude kaas of gerookte ham.

 

Ingrediënten:

  • 240 gram uitgelekte kikkererwten
  • 1 theelepel knoflookpasta of 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout
  • Water
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Hakmachine
  • Pot met deksel
  1. Doe de kikkererwten en knoflook in de hakmachine en maal tot een stevige massa.
  2. Voeg nu een beetje olijfolie toe.
  3. Voeg nu het water toe totdat je een smeerbare puree hebt (zo dik als aardappelpuree).
  4. Haal het goedje uit de hakmachine en doe het in een pot. 
  5. Breng de puree op smaak door citroensap, paprikapoeder, komijn en eventueel wat zout toe te voegen.
  6. Doe dit beetje bij beetje en blijf proeven totdat jij vindt dat hij lekker op smaak is.

Bewaar in de koelkast.