Baba Ganoush is auberginepuree.
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 2 knoflooktenen
- Sap van 1 citroen
- 50 gram tahine (sesampasta)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1-2 theelepels gemalen komijn
- Zout
- Peper
- Een paar blaadjes verse munt
Benodigdheden:
- Oven
- Bakplaat
- 1 kom
- Knoflookpers
- Pot met deksel
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Prik de aubergines rondom in met een vork.
- Bak de aubergines gedurende 1 uur in de oven. Keer na 30 minuten de aubergines 1 keer om (niet vaker!).
- Laat de aubergines afkoelen en snijd ze overlangs door.
- Schep het vruchtvlees eruit.
- Prak dit fijn in een kom.
- Pers de knoflook en voeg dit toe aan de geprakte aubergines.
- Breng op smaak met de komijn, zout en peper.
- Bestrooi eventueel met munt.
Bewaar dit in een luchtdichte pot in de koelkast. Dek de Baba Ganoush af met een laagje olijfolie.