Baba Ganoush

 

Baba Ganoush is auberginepuree.

 

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 knoflooktenen
  • Sap van 1 citroen
  • 50 gram tahine (sesampasta)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1-2 theelepels gemalen komijn
  • Zout
  • Peper
  • Een paar blaadjes verse munt

Benodigdheden:

  • Oven
  • Bakplaat
  • 1 kom
  • Knoflookpers
  • Pot met deksel
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Prik de aubergines rondom in met een vork.
  4. Bak de aubergines gedurende 1 uur in de oven. Keer na 30 minuten de aubergines 1 keer om (niet vaker!).
  5. Laat de aubergines afkoelen en snijd ze overlangs door.
  6. Schep het vruchtvlees eruit.
  7. Prak dit fijn in een kom.
  8. Pers de knoflook en voeg dit toe aan de geprakte aubergines.
  9. Breng op smaak met de komijn, zout en peper.
  10. Bestrooi eventueel met munt.

Bewaar dit in een luchtdichte pot in de koelkast. Dek de Baba Ganoush af met een laagje olijfolie.