Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- 1 eetlepels gedroogde basilicum of 2 handjes verse
- 6 knoflooktenen
- 2 eetlepels havermout of 1 verkruimelde geroosterde speltboterham
- 1 ei
- 3 uien
- Parmezaanse kaas
- 100 milliliter witte wijn
- 2 blikken tomatenblokjes (of hele tomaten)
- 4 stengels bleekselderij
- 2 grote winterwortelen
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout en peper
- Ghee of geklaarde boter
Benodigdheden:
- 1 grote bakpan
- 1 koekepan
- 1 kom
- Maak eerst het gehaktmengesel: Doe in een kom: 1 gesnipperde ui, het ei, de basilicum, 2 fijngesneden knoflooktenen, de havermout of speltboterham, 3 eetlepels geraspte kaas
- Meng dit goed met de hand en zet weg in de koelkast.
Voor de tomatensaus:
- Snipper 2 uien.
- Snijd 4 knoflooktenen fijn.
- Was de bleekselderij
- Ontdoe hem van de draaden
- Snijd hem in de lengte door en snijd de strengen vervolgens kleine reepjes.
- Schil de wortels, snijd ze in de breedte door.
- Vervolgens de twee helften in de lengte doorsnijden.
- En die stukken in 3 lengtes doorsnijden. Deze stukken snijd je in dunne stukjes.
- Fruit de ui aan en voeg dan de knoflook toe.
- Laat dit even bakken maar zorg dat de knoflook niet aanbrand.
- Voeg nu de bleekselderij en de wortel toe.
- Bak dit totdat de groenten glazig zijn.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Voeg nu de tomatenpuree toe.
- Bak dit aan.
- Wanneer dit goed is aangebakken en de pan schreeuwt om vocht mag de wijn erbij. Je hoort het nu sissen.
- Roer alles door elkaar.
- Laat dit op een middelhoog vuur staan. De wijn gaat nu inkoken.
- Ondertussen zet je een koekepan op een middelhoog vuur.
- Doe wat ghee in de pan.
- Wanneer de boter heet is, mag het gehaktmengsel in de pan.
- Bak dit aan.
- Wanneer dit klaar is (het gehakt is gaar) zet je het vuur uit. L
- Laat de pan staan totdat we dit mengsel gaan gebruiken.
- Voeg nu de tomatenblokjes toe aan de groenten.
- Roer goed door en doe de deksel op de pan.
- Laat dit 10 minuten staan.
- Voeg nu het gehaktmengsel toe aan de groenten.
- Meng dit goed samen door goed te roeren.
- Laat eventueel nog even sudderen om.
Eet smakelijk!
Lekker met verse pasta, geroosterde pijnboompitten en nog wat parmezaanse kaas om te strooien.