Ingrediënten voor 4 burgers:
- 100 gram gepelde walnoten
- 75 gram rode (bruine) linzen uit blik
- 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
- 3 tenen knoflook, geperst of fijngesnipperd
- 1 handje platte peterselie, fijngehakt
- 2 handjes geraspte kaas (Parmezaan of wat je in huis hebt)
- 1 ei
- 1 eetlepel glutenvrij meel (mag vanalles zijn; rijstemeel, kikkererwtenmeel, boekweitmeel, havermeel)
- Peper en zout
- 2 eetlepels bloem (glutenvrij)
- Plantaardige boter om in te bakken
Benodigdheden:
- Mengkom
- Hakmachine
- Kookpan
- Bakpan
- Doe het blik linzen in een pannetje met water en breng dit aan de kook
- Zet het vuur laag zodat het nog net kookt en laat dit een kwartier sudderen. De linzen koken kapot.
- Hak de walnoten fijn (of blits ze in de hakmachine)
- Giet na een kwartier de linzen af en spoel ze na met koud water
- Doe de (afgekoelde) linzen in de mengkom en voeg toe; de gehakte walnoten, het ei, de geraspte kaas, sjalotje en knoflook, peterselie, zout en peper en het meel.
- Meng dit alles door elkaar
- Laat dit een half uur rusten in de koelkast
- Maak er 4 burgers van
- Wentel de burgers door de bloem
- Bak de burgers om en om tot ze een krokant laagje hebben
Lekker met geroosterde rode uien, aardappelpuree of
gegrilde pompoen en
venkelsalade