Walnotenburgers

 

Ingrediënten voor 4 burgers:

  • 100 gram gepelde walnoten
  • 75 gram rode (bruine) linzen uit blik
  • 1 klein sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst of fijngesnipperd
  • 1 handje platte peterselie, fijngehakt
  • 2 handjes geraspte kaas (Parmezaan of wat je in huis hebt)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel glutenvrij meel (mag vanalles zijn; rijstemeel, kikkererwtenmeel, boekweitmeel, havermeel)
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels bloem (glutenvrij)
  • Plantaardige boter om in te bakken 

Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Hakmachine
  • Kookpan
  • Bakpan
  1. Doe het blik linzen in een pannetje met water en breng dit aan de kook
  2. Zet het vuur laag zodat het nog net kookt en laat dit een kwartier sudderen. De linzen koken kapot.
  3. Hak de walnoten fijn (of blits ze in de hakmachine)
  4. Giet na een kwartier de linzen af en spoel ze na met koud water
  5. Doe de (afgekoelde) linzen in de mengkom en voeg toe; de gehakte walnoten, het ei, de geraspte kaas, sjalotje en knoflook, peterselie, zout en peper en het meel.
  6. Meng dit alles door elkaar
  7. Laat dit een half uur rusten in de koelkast
  8. Maak er 4 burgers van
  9. Wentel de burgers door de bloem
  10. Bak de burgers om en om tot ze een krokant laagje hebben 

 

Lekker met geroosterde rode uien, aardappelpuree of gegrilde pompoen en venkelsalade