Bodemloze quiche

 

Voor een schaal van 15 bij 25cm

 Ingrediënten: 

  • 4 eieren
  • 4 eetlepels rijstroom (of kokosroom of sojaroom)
  • 1 kop shiitakes, in stukjes
  • 2 tomaten in fijne plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • een variatie aan verse groene kruiden zoals basilicum, tijm, oregano
  • Keltisch zeezout
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Evt. geraspte oude kaas of parmezaan
  • Kokosolie

Benodigdheden:

  • 1 ruime kom
  • rechthoekige ovenschaal
  • Garde
  1. Neem een ruime kom en klop hierin de eieren met de room goed los. bij voorkeur met een mixer zodat er veel volume ontstaat.
  2. Breng op smaak met zout, peper , kerrie en de overige kruiden.
  3. Leg de klein gesneden shiitakes in een rechthoekige ovenschaal die je eerst even insmeert met kokosolie.
  4. Giet hierover het ei-room mengsel. Zorg dat alles onder staat.
  5. Dek af met een laagje dun gesneden tomaat.
  6. Bak de quiche 30 minuten op 175˚C tot de bovenkant licht goudbruin is.
  7. Laat het afkoelen in de vorm.
  8. Snij er daarna rechthoeken van.

Lekker met een frisse gemengde salade.