Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel plantaardige margarine
- 1 middelgrote ui, grofgehakt
- 6-8 gesnipperde sjalotjes
- 4 geplette knoflooktenen
- 1 struik bleekselderij, wassen, strengen eraf halen en klein snijden
- 2 bloemkolen (niet de allergrootste), in roosjes gesneden
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/8 theelepel peper
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde marjolein
- 4 bouillonblokjes (voor 2 liter soep)
- Vul de pan nu met water totdat alles net onder staat
Benodigdheden:
- 1 grote zware pan waar alles in past
- 1 staafmixer
Zorg dat alles afgewogen klaarstaat.
- Smelt de boter in de pan.
- Giet de olijfolie erbij.
- Voeg de uien, sjalotjes en knoflook toe en laat dit even bakken
- Voeg de selderij en bloemkool toe
- Voeg alle kruiden en de bouillonblokjes toe
- Meng alles goed door elkaar en laat dit warm worden
- Giet nu al het vocht erbij
- Breng dit aan de kook
- Doe de deksel op de pan en laat dit koken totdat de bloemkool gaar is
- Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten staan.
- Pureer nu de soep met een staafmixer
Lekker met volkoren notenbrood of
focaccia met rozemarijn als lunch
Of als voorgerecht.