Bloemkoolsoep

 

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel plantaardige margarine
  • 1 middelgrote ui, grofgehakt
  • 6-8 gesnipperde sjalotjes
  • 4 geplette knoflooktenen
  • 1 struik bleekselderij, wassen, strengen eraf halen en klein snijden
  • 2 bloemkolen (niet de allergrootste), in roosjes gesneden
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/8 theelepel peper
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde marjolein
  • 4 bouillonblokjes (voor 2 liter soep)
  • Vul de pan nu met water totdat alles net onder staat

Benodigdheden:

  • 1 grote zware pan waar alles in past
  • 1 staafmixer 

Zorg dat alles afgewogen klaarstaat.

  1. Smelt de boter in de pan.
  2. Giet de olijfolie erbij.
  3. Voeg de uien, sjalotjes en knoflook toe en laat dit even bakken
  4. Voeg de selderij en bloemkool toe
  5. Voeg alle kruiden en de bouillonblokjes toe
  6. Meng alles goed door elkaar en laat dit warm worden
  7. Giet nu al het vocht erbij
  8. Breng dit aan de kook
  9. Doe de deksel op de pan en laat dit koken totdat de bloemkool gaar is
  10. Haal de pan van het vuur en laat 15 minuten staan.
  11. Pureer nu de soep met een staafmixer

Lekker met volkoren notenbrood of focaccia met rozemarijn als lunch

Of als voorgerecht.