Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 kleine knolselderij
- 2 winterwortels
- 50 gram spekjes
- 500 gram gemengd gehakt
- 100 milliliter witte wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout
- Peper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 pak lasagnevellen (glutenvrij)
- Geraspte parmezaanse kaas
Voor de bechamelsaus:
- 4 eetlepels ghee, geklaarde boter of lactosevrije margarine (wajang)
- 4 eetlepels bloem (bijvoorbeeld glutenvrij, spelt, rijst)
- 1/2 liter melk
- 1/2 liter bouillon (runder of groenten)
Benodigdheden:
- 1 grote bakpan
- 1 klein kookpannetje van minstens 1 liter
- 1 vierkante of rechthoekige ovenschaal
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de knolselderij en wortel in kleine blokjes.
- Zet de grote pan op een middelhoog vuur en bak hierin het spek.
- Voeg de ui en knoflook toe en laat dit even meebakken.
- Let op dat het niet aanbrand.
- Doe nu de knolselderij en de wortel erbij.
- Als dit warm is, mag de tomatenpuree, oregano, zout, peper en paprikapoeder erbij. Laat dit goed doorwarmen zodat de tomatenpuree goed aanbakt.
- Wanneer de pan schreeuwt om vocht, mag de wijn erbij.
- Meng alles goed door elkaar en laat de wijn inkoken.
- Nu mag het gehakt erbij.
- Zorg dat het gehakt onder de groenten komt te liggen.
- Doe de deksel op de pan.
- Laat dit, onder af en toe roeren, bakken en doe de deksel op de pan.
- Wanneer het gehakt gaar is, nogmaals goed doorroeren. Nu is het gehaktmengsel klaar.
- Maak de bechamelsaus.
-
Gebruik in plaats van 1 liter melk een halve liter melk en een halve liter
bouillon. Zie boven bij de ingrediënten voor de bechamelsaus.
- Wanneer de bechamelsaus klaar is, wordt de lasagne opgebouwd.
- Begin met het gehaktmengsel
- Doe daar de bechamelsaus overheen.
- Dan bedek je dit met 1 laag lasagnevellen.
- Vervolgens weer een laag gehaktmengsel
- Dan bechamelsaus en weer een laag lasagnevellen.
- Dan weer gehaktmengsel, bechamelsaus en als bovenste laag geraspte kaas.
- Zet dit in de oven op de 2e richel. Na 45 minuten is de lasagne klaar.