Rijstemelk

 

Voor1,5 liter rijstemelk

 

Ingrediënten:

  • 50 gram zilvervliesrijst 
  • 1,5 liter water
  • eventueel een scheut dikke kokosroom (die uit blik)

Benodigdheden:

  • Pan
  • Blender
  1. Breng het water aan de kook.
  2. Voeg de rijst toe.
  3. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  4. Laat dit 1,5 uur zachtjes koken. Roer regelmatig.
  5. Haal de pan van het vuur en laat dit 10 minuten afkoelen (eventueel de pan in de gootsteen in koud water  zetten).
  6. Giet de rijst over in de blender en pureer de rijst.
  7. Zodra het mengsel glad is, controleer je de dikte. Mocht de rijstemelk te dik zijn, kun je er wat water bij gieten om te verdunnen.

 Bewaar in de koelkast voor 3 dagen.

 

***Let op: Rijstemelk heeft een hoge GI (glycemische index), dit betekent dat je lichaam snel veel insuline aanmaakt. Om de GI van rijstemelk omlaag te brengen kun je de rijst stomen in plaats van koken of de rijst na het koken helemaal af te laten koelen en daarna minimaal een etmaal in de vriezer bewaren.