Gekruide kikkererwten met geitenkaas

  

Ingrediënten:

  • 1 blik uitgelekte en afgedroogde kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie (plus een beetje extra voor over het gerecht)
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflook poeder (of 1 theelepel knoflookpuree)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel chili-vlokken
  • zout en peper
  • 200 gram zachte geitenkaas schijfjes
  • 110 gram lactosevrije yoghurt of kwark
  • 1 teentje knoflook
  • de rasp van een halve citroen 

Benodigdheden:

  • mengkom
  • bakplaat voor in de oven
  • blender of staafmixer

Werkwijze:

  1. Verhit de oven voor op 200 ˚C
  2. doe in de mengkom:
    • kikkererwten
    • olijfolie
    • gerookt paprikapoeder
    • knoflookpoeder (of puree)
    • gedroogde oregano
    • chili-vlokken
    • zout en peper
  3. Mix dit alles door elkaar en doe dit op een bakplaat bekleed met bakpapier
  4. Rooster dit 20 tot 25 minuten (totdat de erwten knapperig van buiten zijn maar nog zacht van binnen).
  5. Doe in de blender:
    • geitenkaas
    • yoghurt
    • knoflookteen
    • geraspte citroenschil
  6. En pureer dit totdat het helemaal glad is
  7. Proef het en voeg zonodig nog peper en zout toe
  8. Doe de geitenkaas op een schaal en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen. Drizzle een beetje olijfolie over alles heen