Ingrediënten:
- 1 blik uitgelekte en afgedroogde kikkererwten
- 2 eetlepels olijfolie (plus een beetje extra voor over het gerecht)
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels knoflook poeder (of 1 theelepel knoflookpuree)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel chili-vlokken
- zout en peper
- 200 gram zachte geitenkaas schijfjes
- 110 gram lactosevrije yoghurt of kwark
- 1 teentje knoflook
- de rasp van een halve citroen
Benodigdheden:
- mengkom
- bakplaat voor in de oven
- blender of staafmixer
Werkwijze:
- Verhit de oven voor op 200 ˚C
- doe in de mengkom:
- kikkererwten
- olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- knoflookpoeder (of puree)
- gedroogde oregano
- chili-vlokken
- zout en peper
- Mix dit alles door elkaar en doe dit op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Rooster dit 20 tot 25 minuten (totdat de erwten knapperig van buiten zijn maar nog zacht van binnen).
- Doe in de blender:
- geitenkaas
- yoghurt
- knoflookteen
- geraspte citroenschil
- En pureer dit totdat het helemaal glad is
- Proef het en voeg zonodig nog peper en zout toe
- Doe de geitenkaas op een schaal en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen. Drizzle een beetje olijfolie over alles heen