Kurkuma

Ze zijn binnen! Mijn Kurkuma-Longa capsules. 

 

Kurkuma is een specerij met een erg hoge geneeskrachtige werking.

 

Ik heb ze gekocht voor mijn Reuma. Ik merk dat ik steeds meer last begin te krijgen en voel letterlijk de ontstekingen zitten. Daardoor slaap ik slecht met als gevolg dat ik s'ochtens op sta met nog meer pijn. 

 

 

 

 

 

 

 

Kurkuma helpt tegen een ziektes zoals:

 • Bestrijden van prostaatkanker, vooral in combinatie met bloemkool
 • Spijsverteringsproblemen, want het stimuleert de aanmaak van gal en werkt ontstekingsremmend.
 • Hersenaandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson.
 • Werkt leverondersteunend en ontgiftigend.
 • Gewrichtsproblemen
 • Menstruatieproblemen
 • Geelzucht
 • Blaasontsteking
 • Kiespijn
 • Werkt cholesterol verlagend
 • Pijnstillend bij de Ziekte van Crohn

 

Natuurlijk heb ik van mijn reumatoloog medicatie gekregen. Het middel Methotrexaat wel te verstaan. Dit synthetische medicijn wordt (in veel hogere doseringen) ook gebruikt bij bepaalde acute vormen van Kanker.

Omdat ik 1,5 jaar geleden zo veel last had, heb ik toen met mezelf de afspraak gemaakt: "Ik ga het voorgeschreven medicijn gebruiken en na een tijd, wanneer het beter gaat, naar een gezondere oplossing zoeken."

 

En van die zoektocht is dit het resultaat. 

Ze gaan niet de Methotrexaat vervangen maar hopelijk kunnen ze wel voorkomen dat ik een hogere dosering nodig heb. 

 

De ene pot bevat capsules met Curcumine-Longa en de andere capsules met Kurkuma-Longa. Bijna hetzelfde maar niet helemaal.

Curcumine is een onderdeel van Kurkuma. Je kunt het vergelijken met zuivere cacao en chocolade. In chocolade zit een bestanddeel, genaamd cacao. Zuivere cacao werkt bloeddrukverlagend. Op zich dus een natuurlijk middel, maar dan alleen in zijn zuivere vorm. het is niet zo dat je door het eten van vele repen chocolade je bloeddruik verlaagt.

De kurkuma-longa is de allrounder, waarbij alle waardevole stoffen, mineralen en vitamines behouden zijn gebleven.

Curcumine-Longa is een destilaat waarbij alleen de ijzersterke ontstekingsremmer is gebruikt. Daarom ook de combi tussen Curcumine-Longa en Kurkuma-Longa.

 

Bovenstaande informatie komt van de site:

De geneeskrachtige keuken.

En mocht je ook Kurkuma willen bestellen, kun je terecht bij:

De kurkumaspecialist

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Miranda Bosman (maandag, 22 augustus 2016 09:36)

  Hoi Femke, bij toeval kom ik op jouw blog terecht, maar wat herken ik mij in jouw verhaal. Ik heb sinds een jaar (palindroom) reuma en krijg daar ook methotrexaat voor. Nu ben ik afgelopen juni terug gegaan van 10 tabletjes naar 5 en ik merk dat het eigenlijk te weinig is. Af en toe komt er een ontsteking doorheen. Ik slik de methotrexaat met veel tegenzin en mijn doel is dan ook om iets natuurlijks te vinden zodat ik hopelijk van deze troep afkom. Ik zit nu 3 weken aan de Cbd olie maar merk voor mijn reuma er nog niet veel van, maar goed misschien heeft dat ook tijd nodig. Nu kwam ik na enig speurwerk op kurkuma terecht en ben daar nu een paar dagen mee bezig. Ik maak een papje van de poeder met peper en olie. Nu ben ik heel benieuwd of deze capsules effect bij jou hebben. Neem aan dat je deze bij de kurkumaspecialist heb besteld? Graag verneem ik hoe je het tot nu toe hebt ervaren. Groet miranda