Bezoek aan Mangia Bene te Mol / België

Opendag bij Mangia Bene in Mol / België. Winkel met een groot glutenvrij productaanbod. En ook is er plaats voor een kopje koffie/thee en (glutenvrije) lunch.
Opendag bij Mangia Bene in Mol / België. Winkel met een groot glutenvrij productaanbod. En ook is er plaats voor een kopje koffie/thee en (glutenvrije) lunch.
Paula de gebaksjuwelier uit Culemborg met haar bakdemonstratie. Op het menu glutenvrije croissants.
Paula de gebaksjuwelier uit Culemborg met haar bakdemonstratie. Op het menu glutenvrije croissants.

 

Gisteren zijn we op bezoek geweest bij Paty Dekoninck, eigenaresse van Mangia Bene te Mol/België. Haar winkel bestaat 1 jaar, en dat was reden tot een feestweekend. De deuren waren het hele weekend geopend EN Paula van de Gebaksjuwelier uit Culemborg was er voor een bakdemonstratie.

 

Na eerst vertraging op te hebben gelopen door verschillende wegomleidingen en per ongeluk bij de buren binnengelopen te zijn, kwamen we aan op het juiste adres. Bij binnenkomst bevindt zich rechts de winkel. En links bevindt zich een keuken met enkele zitplaatsen voor een kopje thee of koffie en wat lekkers voor erbij.

 

Ik ben eerst in de winkel gaan kijken. Er is een groot aanbod aan allergievrije voedingsmiddelen. En wat me opviel was dat er ook een groot aanbod aan diepvriesproducten is. Aangezien ik in een klein dorp woon, is het lastig om glutenvrije diepvriesproducten te vinden. 

Er is een keur aan ontbijtgranen, crackers en brood te vinden. Veel producten zijn van voor mij onbekende merken. 

Ook is er een heel rek met glutenvrije kookpasta's van veel verschillende merken. Veel keuze in soorten pasta's. Wat erg fijn is!

 

Wel heb ik gluten- en lactose vrije kroketten van VA Foods gekocht. En, op advies van Paty, een kilo ruwe rietsuiker. Deze suiker heb ik nog niet eerder geprobeerd. Er staat op dat hij ongeraffineerd is, dus ik ben benieuwd of ik deze kan hebben. 

Bij de eerst volgende gelegenheid ga ik deze proberen.

 

Na in de winkel rondgekeken te hebben, was het tijd voor (een deel van) de bakdemonstratie van de gebaksjuwelier. Ik was samen met mijn man en mijn twee nieuwsgierige kids.

Er werd voorgedaan hoe je glutenvrije croissants kunt maken.

Paula legde erg goed uit wat ze aan het doen was en beantwoorde met veel geduld alle vragen van mijn kinderen. Ook stelde ze zelf vragen aan de kinderen. 

Na de demonstratie mochten ze proeven wat er gemaakt was. Helaas kon ik zelf niet proeven want er zat suiker in de croissants, maar mijn oudste alleseter vond het lekker.

 

Na de spulletjes die ik mee wilde nemen, afgerekend te hebben, kreeg ik van Paty nog een goody bag mee. Hierin zaten folders en wat testproducten. 

Thuis aangekomen heb ik de tas leeghaald en eens goed gekeken wat ik gekregen had. Natuurlijk folders over van allerlei producten. Maar ook enkele glutenvrije producten. Sommige daarvan moet ik helaas weggeven aangezien er suiker inzit. Maar de meeste kan ik houden en gaan proberen. 

 

Frederique en ik hebben s'avonds de kroketten uitgeprobeerd. We vonden ze beide goed te eten maar niet naar de echte rundvleeskroketten smaken. In de salpicon (binnenste van de kroket) zat geen vlees.

Dus, op naar het volgende merk kroketten om te testen.

 

Paty en Paula, bedankt voor de gastvrijheid! Ik kom zeker nog eens langs om te winkelen in Mol.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0