Ontbijten met havermoutpap

Ontbijt is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je lichaam opstart en vol energie aan de dag kan beginnen. Ik merk wanneer ik goed ontbijt, ik tot de lunch toe kan.

 

Ik begin mijn dag met havermoutpap. Deze maak ik met havermelk, welke ik zelf maak. Klik hier voor het recept voor havermelk. Het is echt super makkelijk en veel goedkoper dan die uit de winkel. Het enige wat je ervoor nodig hebt is: havermout, water, blender en een fles om de havermelk in te bewaren.

 

Mocht je gewoon havermoutpap te simpel vinden, kun je de pap mengen met wat vers fruit. 

Let er wel op dat fruit in de ochtend ervoor zorgt dat  je bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Vul daarom je havermoutpap aan met iets vets zoals ongebrande noten, zaden en/of pitten, kokosolie of -boter, of gewoon olijfolie. Een klontje roomboter door je pap roeren is ook voldoende.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Frederique Heesterbeek (vrijdag, 18 maart 2016 16:45)

  Ik vind dat je een leuke website hebt omdat: Je mooie gerechten hebt en lekkere gerechten. Ik vind het leuk dat je ook dingen over jezelf verteld. Ik heb al een paar gerechten geproefd en ze zijn heel lekker. Ik vind het knap dat je een website kunt maken. Kun je misschien voor mijn verjaardag een speciale taart maken?

 • #2

  Femke Heesterbeek (vrijdag, 18 maart 2016 16:50)

  Hoi Frederique,

  Wat leuk dat je mijn website hebt bekeken. En wat jou vraag betreft; natuurlijk wil ik voor je verjaardag een speciale taart maken. Maar aangezien dit nog een tijdje duurt, kunnen we hier nog veel over nadenken.